info@decornails.hu 06-70/366-4587 1191 Budapest Üllői út 216/2.

Tévhitek a műkörömről

A műkörmökkel kapcsolatban számos dolog él a köztudatban, itt arról olvashatsz, hogy mik ezek és mennyi valóságalapjuk van.

Néha le kell szedetni a műkörmöt és pihentetni kell a körmöt, hogy lélegezni tudjon.

Ez az egyik leggyakoribb tévhit. A természetes köröm, mivel elhalt szaruréteg, ezért nem lélegzik, nem kell pihentetni. A növekedési zóna(mátrix) valóban igényel oxigént, de ezt nem a levegőből, hanem a vérből szerzi be.

A műköröm tönkreteszi a körmöket.

A műkörömépítésnél, a bolyhozás során valóban vékonyodik a köröm, de ez a műköröm eltávolítása után lenő, újra erős köröm nő a helyére. Rosszul elkészített műköröm esetén viszont valóban lehet hosszú távú károsodás az eredmény. Mindezért mindenképpen szakemberrel csináltassatok műkörmöt!

Akadályoz a hétköznapi tevékenységeknél, házimunkánál

Egy jól elkészített műköröm egyáltalán nem kényelmetlen, sőt kimondottan kényelmes viselet is lehet a hétköznapi tevékenységeink során.

Nem természetes érzés

Aki legelőször rakat fel műkörmöt, valóban előfordul idegen érzés, de ez mindössze csak pár napig tart, aztán a viselése természetessé válik, mintha csak a sajátunk lenne. Érdemes kis mérettel kezdeni a hosszabbítást, hogy a hozzászokás gyors és kényelmes legyen.

A műköröm csak vastag, agyondíszített és hosszú lehet

A műköröm olyan, amilyet te kérsz, és amilyet te szeretnél. Léteznek egészen pici változatok is. A természetesség kedvelői pedig bátran válasszanak egy egyszerű színt díszítés nélkül, vagy egy szolid francia körmöt.

Mindig a műkörmös hibája, ha a későbbiek során bármi probléma lép fel

Sok esetben valóban a műkörmös hibája, ha a körmeid nem bírják ki azt az időt, amit terveztél, azonban nem mindig. Vannak betegségek, amik kimondottan befolyásolják a műköröm tartósságát. Vannak olyan munkahelyi, akár otthoni körülmények is, amik jelentősen befolyásolják a műköröm élettartamát. Az is előfordul, hogy valaki a műkörmöt rágja, feszegeti, kapargatja a strasszokat, ez is jelentősen csökkenti a tartósságot. Ha rácsukod az ajtót, bizony azt sem bírja ki letörés nélkül! Ha sokáig halogatod a műköröm töltését, akkor megbillen a műköröm súlypontja, ez felváláshoz vezet, ami szintén nem a körmös hibája.

Érdemes legkésőbb 3-4 hetente töltetni a körmöket. Amennyiben baleset éri a körmöd (pl. rácsuksz valamit, erősen alászúrsz stb.) érdemes mielőbb eltávolítani, hogy ne jöhessen létre fertőzés. Gyógyulás után ismét rakathatsz műkörmöt.

Várom hívásod!

06-70/366-4587