info@decornails.hu 06-70/366-4587 1191 Budapest Üllői út 216/2.

Gél lakk eltávolítása otthon

Piros gél lakk

Mielőtt bárki nekikezdene érdemes itt is az előnyöket és a hátrányokat végiggondolni.

Mennyi idő eltávolítani a gél lakkot?

Szalonban a gél lakk eltávolítása kb. 10 perc. Ha házilag estek neki, ennek a sokszorosa is lehet, annak ellenére, hogy lehet a végeredmény nem lesz tökéletes. Hogyan érdemes otthon eltávolítani a gél lakkot?

Amit semmiképp ne tegyetek, az a gél lakk lekapargatása, letépkedése. Meg lehet próbálkozni a reszeléssel, viszont annak is szinte minden esetben a természetes köröm elvékonyodása a vége, márpedig ennek nem kéne így történni, ezt szeretné mindenki kiküszöbölni. Ha már leszedés, akkor oldószer.

Nem, nem bolti aceton. Semmiképp sem. Sokszor hallottam már vendégektől olyat, hogy bevásárolt valamelyik drogériában, fél óráig vagy még tovább áztatta az összes körmét az acetonban és aztán nagy nehezen lejött a gél lakk. Eredmény szomorúság és vékony köröm. Arról nem is beszélve, hogy a bőrnek sem tesz jót.

A gél lakk oldószere az úgynevezett tip oldó, vagy porcelán oldó folyadék. A leoldás pedig a képen látható módon történik:

Gél lakk eltávolítás

A gél lakk leoldás lépései:

  • Vattapamacs, szálmentes kendő, papírzsebkendő is alkalmas, erre kerül az oldószer
  • Az oldószeres vattapamacsot tedd a gél lakkra ujjanként
  • Tekerd körbe alufóliával
  • Várj 10 percet ( Vannak gél lakkok, amik nem oldódnak 10 perc alatt, úgyhogy lehet, hogy csalódás fog érni. Szalonban ezeknek is egyszerű az eltávolítása, ugyanúgy kb. 10 perc.)
  • A gél lakkot ezután óvatosan távolítsd el bőrfeltoló kaparóval
  • Érdemes a folyamat végén kezet mosni és hidratáló krémet használni.
Kéz hidratálása